Problemer med å sjekke selvangivelse? Gjør slik.. :)

Er du en av de uheldige som får denne meldingen når du skal inn å sjekke selvangivelsen på Altinn.no ?!

I 2 dager har Altinn.no (tilhører Brønnøysunds registerne) hatt store problemer med sine servere og kun ca 50-60% av norges befolkning har nå tilgang til sin Selvangivelse via nettet.

Fortvil ikke, det finnes en måte å gå rundt grøten på for å få sjekket selvangivelsen alikevell..FOR PC:

Bruk internett explorer når du går på nettet. Trykk på feltet øverst mot midten av skjermen hvor det står 'VERKTØY' .. Da får du en sånn rullgardin ned hvor det står 'Alternativer for Internett' helt nederst på rullgardina!

Nå får du også opp et nytt vindu. I dette vinduet, trykk på 'Tilkoplinger'.Og deretter på 'Lan Instillinger' og vips så spretter enda et vindu opp. Her huker du av for 'Bruk en Proxy server for lokalnettet'. Og da vil det være en ny linje som går fra å være grå til å bli hvit. I denne linja taster du inn: skatt.traktorn.no Og i feltet ved siden av hvor det står 'Port' taster du inn 3128Etter at dette er gjort: trykk OK på alle vinduer som er oppe, og prøv å gå inn på Altinn.no igjen, og vips så skal det fungere. (OBS: dette går av og til fryktelig treigt, men det er mulig å sjekke ligninga si ihvertfall)

HUSK Å GÅ INN PÅ SAMMA MENY OG FJERN Skatt.traktorn.no og 3128 fra Verktøy ETTER DU HAR SJEKKA!!

FOR MAC:

Gå inn på Systemvalg, og videre inn på Nettverk. Der har du en knapp som det står Avansert på. Når du trykker på den så kommer du inn på dette bildet, gå inn på Proxy som anvist og legg inn følgende innstillinger:


Server: skatt.traktorn.no, Port: 3128.

Trykk OK, og trykk Bruk på nettverksinnstillingene etterpå. Da kan du gå inn i nettleseren din, taste inn altinn.no og du skal komme rett inn.

Takk til Lars Christian Høydahl for oppskriften her!

-Kay-

6 kommentarer

Janniche

23.mar.2011 kl.14:10

takk for tipset... =) endelig kom vi oss inn

Roma

23.mar.2011 kl.14:20

Bare hyggelig å kunne hjelpe, slet med dette problemet selv! :)

Tjukka

23.mar.2011 kl.14:23

Fungerer ikke. Og nei, jeg vil ikke donere penger til ditt kontonummer grunnet baksmell på skatten.

Kathrine

23.mar.2011 kl.14:29

Det fungerte ikke:(

Andreas

23.mar.2011 kl.14:36

Funka som bare det:)

Roma

23.mar.2011 kl.15:20

Viktig å følge dette skritt for skritt, OG fjerne den linja man har putta inn etter man er ferdig med altinn.no .. Er ikke på jakt etter noen donasjoner, tenkte å bare hjelpe andre å få sjekka sin ligning (slik som jeg, og mange andre har gjort) ved å gå rundt grøten :)

Litt vansklig for noen, det forstår jeg. MEN det virker!

-Kay-

Skriv en ny kommentar

Roma

Roma

30, Oslo

Kay Erikssen .. Også kjent som Roma fra Keem&Roma og Vannskapt Mannskap.Er ifra Oslo men bor fortida i Sandefjord. Pappa til 2 gutter. Jobber i telebransjen. Elsker en skikkelig utfordring, konkurrerer derfor i Freestyle Battling og Kampsport.

Kategorier

Arkiv

hits