Våre MMA kamper i UCT 1 (England) !

 

 

Trykk på lenkene under for å se kampene:

K A Y    E R I K S S E N      V S      F O L U    A G B O O L A

A U D U N    F O S S U M     V S      H A T E M   K H A L I F A

K I M   T H I N G H A U G E N    V S    T H O M A S   W A T K I N S O N


Den 13 november deltok jeg, Audun Fossum & Kim Thinghaugen i et Amatør Mixed Martial Arts stevne kalt Ultimate Combat Trials 1 i Harlow, Essex i England (Rett utenfor London). Innveinga var samma dag som kampen, så jeg hadde allerede gått ca 3 uker på diett før jeg kom til england denne gangen. Og var rundt 1-1,5kg over vekta fredag morgen, noe som resulterte i at jeg måtte kutte litt vekt i svette drakt (og ikke spise/drikke) fram til innveinga kl 14:00. Jeg veide inn på 84,4kg (noe som er veldig bra med tanke på at man kunne veie rundt en halvkilo over vekta og få det godkjent). Min motstander Folu Agboola veide inn på 81,6kg og så ut til å være bittelitt tynnere og høyere enn meg..

Audun og Kim klarte vekta si fint, men det gjorde ikke kims opprinnelige motstander Glenn. Han hadde egentlig gått med på å møte kim thinghaugen på 72kg, men presterte å komme inn på 77kg. Noe som er helt latterlig.. Arrangørene hadde egentlig en regel på at det ikke skulle være noe særlig mer enn 3 kg mellom folk, og dette ble derfor et problem (Det så jo også ut som Glenn hadde kutta vekt for å klare 77kg).. Dette gjorde at kim thinhaugen fikk en ny motstander (Tomas fra Egypt) som tok kampen kun timer før de skulle gå (tøft gjort). Han veide litt mer enn kim (75kg, kim veide inn på rundt 72). Men han hadde ihvertfall ikke kutta vekt eller noe, så han var på 75kg til vanlig. Og da var det greit..

Etter å ha spist ALT for mye (snakker for meg selv nå), så var det legesjekk sånn i 17-tia. Også startet kampene et par timer senere. Første mann ut i ilden fra oss var Audun Fossum som er kun 17 år. Han gikk mot en Egyptisk 34 år gammel kar som het Hatem Khalifa. Khalifa sin gameplan var å stå med Audun, da han visste at Audun var en meget god grappler (etter å ha youtube'a audun sitt navn). Noe som igrunn viste seg å være veldig dumt for Hatem sin del. Hatem kom løpende ut med strake slag mot brystet til audun, Audun returnerte slagene men i tilegg så la han på en Lowkick etter hver kombo.. Og slik fortsatte det, og det regnet lowkicks mot begge låra til Hatem gjennom flere minutter.. Tilslutt klarte ikke beina hans å bære stakkaren lenger, og han falt ned. Da traff audun han i skulderen med et slag, som sklei av skulderen og traff han i ansiktet. Og kampen ble stoppet midlertidig.. Men Hatem (så tøff som han var) ville fortsette og kampen fortsatte. Det ble mer lowkicks på stakkaren, og han kollapset en gang, men denne gangen var audun med han ned, passerte guarden hans, og koplet opp en Inverted Triangle Choke. Inverted triangle chokes er meget vansklig å få til, spesielt når motstanderen har tynn hals/nakke og man selv har relativt tynne bein. Men Audun holdt denne posisjonen og gikk for en Kimura istedet, og Hatem ble tvingt til å tæppe ut..  MEGET MEGET bra kamp. Audun fossum var nok den fighteren på stevnet her som vant sin kamp mest overlegent!

Etter endel kamper var det min tur.. Dette er noe jeg har sett fram til lenge, og jeg føler jeg hadde veldig kontroll på både nerver, konsentrasjon og hele pakka. Jeg var rett og slett klar som faen. Etter en rask jab som traff toppen av brystet hans gikk jeg rett inn i klinsj med min motstander Folu Agboola og koplet en overhook på hans høyre arm. Planen var å kaste han ved hjelp av et 'firemans carry' kast.. Jeg tok et par knær til kroppen før jeg endelig fikk han ned med et litt klønette firemans carry kast, og i første runde kom han aldri opp på beina igjen etter dette.. Prøvde flere submission forsøk som var relativt nære. Og på et tidspunkt i slutten av runde 1 var armen hans bøyd i totalt feil retning og det var bare helt rart at den ikke knakk i grunn (hadde det vært min arm, så hadde jeg sannsynligvis blåst ut hele albuleddet for lengst). Men han var veldig fleksibel, og sleip som en ål og kom seg unna det ene submission forsøket etter det andre mens han lå på bunn under meg i Sidecontrol. På et tidspunkt sparket han meg til og med i ansiktet mens han lå på bunn så kampen ble midlertidig stoppa i noen sekunder..

Etter denne runden (som hadde et sykt høyt tempo) var jeg meget sliten, og jeg kjempet ikke lenger bare mot Folu Agboola.

Men med meg selv.. Og kampen starter jo stående igjen, der Folu helt klart var bedre enn meg. Jeg tok endel knær og lowkicks før jeg endelig fikk plukka han høyt opp i lufta og smelt han så hardt jeg kunne ned i matta igjen, etter en standup pga inaktivitet (når jeg egentlig hadde en ganske tight choke) så tok jeg litt mer deng igjen før jeg skøyt inn på en double leg, presset han inn i gjerdet og plukka han og og kasta han på matta igjen. Denne gangen kom han aldri opp, og runde 2 endte med at jeg hadde ryggen hans (noe som er en veldig dominant posisjon HVIS man har energi til å prøve å kjøre en choke) hehe..

Vant kampen min på avgjørelse. En såkalt unanimous descision, dvs alle 3 dommerne mener jeg vant begge rundene. Noe jeg er fornøyd med, ble også fight of the night (Ble 100 pund delt på 2 i bonus pga det).

Kim Thinghaugens kamp var totalt dominanse fra start til slutt, franskmannen ville ikke ta noe som helst del i den stående fightinga og prøvde med engang og ta kampen til gulvet. Men desverre for hans del endte han opp med å bli overkjørt ganske heftig der også, kim hadde total kontroll på kampen og landet en haug steinharde slag fra toppen. Kim vant denne på avgjørelse, og alle dommerne var enige her også.

 

<-- Meg totalt utslitt etter 2 runder med full action. Var sykt gøy da...


Jeg vil gjerne takke de som var med å hjelpe oss i oppkjøring til disse kampene,. Spesielt vår trener Tommy Rasmussen som la hele sjela si i dette og fulgte oss opp og var med på alle våre treninger. Å ha tommy i hjørnet på kampene gjorde det hele veldig trygt, og mannen vet abselutt hva han driver med (se video klippene så hører man han ganske tydlig, hehe). Stor takk til resten av Valhall gym, BC for ekstremt bra filming, og Kira for barnevakt for mine barn under oppkjøring og for å være med å stå i hjørnene våre..


4 kommentarer

Dekar

06.jan.2011 kl.11:34

Dang man, du har blitt crazy jo! :) Godt Nytt År!

Kay Erikssen

06.jan.2011 kl.20:24

halla dekky, skjer om dan a?

Godt nyttår :)

Jojoo

12.jan.2011 kl.20:15

Det stemmer, 50mm f1.4, men med 1d, mark 3 :)

Dekar

25.jan.2011 kl.09:39

Ikke mye som skjer om dagen. Business og øl. Stort sett det. :) Må hooke opp en dag og ta noen pils og så kan jeg vise deg noen MMA moves! ;)

Skriv en ny kommentar

Roma

Roma

30, Oslo

Kay Erikssen .. Også kjent som Roma fra Keem&Roma og Vannskapt Mannskap.Er ifra Oslo men bor fortida i Sandefjord. Pappa til 2 gutter. Jobber i telebransjen. Er Singel, Elsker en skikkelig utfordring, konkurrerer derfor i Freestyle Battling og Kampsport.

Kategorier

Arkiv

hits