Handbak /m slag&spark... Verdens dummeste sport (??)

X-ARM: 
Handbak med slag/spark hvor hendene man bruker til å bryte med er er bundet sammen. Man kan til og med prøve å brekke motstanderens arm ved å kaste seg bakover å prøve på en såkalt armlås. 

Vet dere uten kampsport interresse begynner å bli små-lei alle videoer og innlegg om dette. Men her tar jeg for meg en "kampsport" som ødelegger ryktet til alle de andre seriøse kampsportene. Det dreier seg om en sport som går under navnet X-ARM, som hovedsaklig er Handbak med slag/spark hvor motstandernes hender er bunnet fast ihverandre slik at man ikke kan stikke av eller beskytte seg på noe særlig smart måte. Med andre ord, de har gått ganske bra over streken når de har kommet opp med konseptet her. Totalt idiotisk opplegg spør du meg.

Nå vil sikkert mange der ute tenke "ja, dette er idiotisk men det er også MMA" MMA er altså kamper i bur/ring hvor slag/spark/bryting/låser/kveletak er lov. Men etter min mening kan ikke dette sammenlignes, å kjempe en mot en er noe mennesker har gjort i tusenvis av år, og det er den eldste form for sport/konkurranse som finnes. I MMA har man også mange alternativer, dersom man ikke vil stå som boksere og slå hverandre i ansiktet annenhver gang helt til noen faller så kan man velge å ta kampen til bakken og lage en rein brytekamp av den. Dette er grunnen til at MMA har så få skader mens f.eks boksing har mange dødsfall hvert år. Dommerne i MMA er også utrolig raske med å stoppe kampen dersom en av utøverne ikke klarer å forsvare seg intellegent. Med andre ord så har man mulighet til å bevege seg, holde avstand, jobbe smart og prøve å ikke bli skadet og alikevell vinne en kamp. 

Mens i X-Arm, hvor man er bundet sammen har man ingen sted å flykte. Og man blir stående over dette bordet og slå hverandre annenhver gang i ansiktet helt til en av utøverne ikke takler mer. Med andre ord en ganske idiotisk sport. 

Det som også er ganske rart i mine øyne, er at det er samma mannen som står bak dette konseptet som stod bak UFC tilbake i 1993 altså Art Davie. Tilbake i 1993 når UFC først kom (MMA) var det også veldig på kanten. Det var ingen hansker, det var også lov å sparke/slå hverandre i skrittet. Lov å lugge hverandre og putte fingerne i munnen til hverandre (noe som bar-fighteren Tank Abbot pleide å gjøre), var lov å slå i ryggerad/nakke region og i bakhodet. På den tiden var det heller ikke vektklasser og UFC ble markedsført som den blodigste kampsporten som noengang hadde eksistert. Noe som gjorde at de møtte stor motstand fra politikerne rundtomkring i USA og sporten til slutt ble ulovlig. 

Men så kjøpte Fertitta brødrene og Dana White opp selskapet og innførte regler og vektklasser, noe som gjorde at sporten ble godkjent av USA og ble regulert av "The Athletic Commission" som det så pent kalles der nede. Nå er MMA/UFC større enn noengang og har millioner av seere rundt om kring i verden på pay pr view, internett osv. MMA blir også kalt den raskest voksende sporten som finnes. Dette er noe som trolig aldri kommer til å skje X-ARM da de aller fleste mennesker (og kampsport fanatikere/fans for den saks skyld) tar avstand fra. 

Hovedproblemet med nye idiotiske konsepter som X-arm er at de faktisk ØDELEGGER veeeeldig for de sportene som vi har i dag som det har blitt jobbet med i årevis for å få akseptert, innført regler slik at dette går for seg på en trygg måte og gjort stuereint. Og mange uvitende er da raske med å sammenligne f.eks handbaken her med MMA. Noe som vil være med på å ødelegge for de andre seriøse sportene. 

Nok sammenligning, grunnen til at jeg legger ut dette her er jo for at det er fascinerende å se folk putte mye penger og energi i et konsept som dette. Under kan dere se et par videoer av X-Arm Heavyweight Championship hvor de har klart å skrape sammen en gjeng med utøvere med forskjellige kampsport bakgrunn til å konkurrere i den bisarre sporten.

PROMOTERINGS VIDEO:

Vardell vs Lapua:

Cordreey Vs. Steen
Dette høres ganske idiotisk ut når man leser om det, men det SER enda mer idiotisk ut i virkeligheten. Ta en titt på klippene. Hva syntes dere? Sleng gjerne inn en kommentar i feltet under! :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Roma

Roma

29, Oslo

Kay Erikssen .. Også kjent som Roma fra Keem&Roma og Vannskapt Mannskap. Fra Oslo men bor fortida i Sandefjord med samboer. Pappa til 2 gutter. Stefar til en liten jente. Jobber i telebransjen. Elsker en skikkelig utfordring, konkurrerer derfor i Freestyle Battling og Kampsport.

Kategorier

Arkiv

hits