Brazilian Jiu Jitsu, the gayest sport ever? :)

Som sikkert mange har fått med seg er jeg en Grappling/Brasiliansk Jiu Jitsu utøver som har trent i noen år nå. Sporten er på en måte en kryssning mellom alle de forskjellige bakke/bryte kampsportene som finnes. Med andre ord, en slosskamp uten slag/spark..  (Vell, vi trener jo slag/spark også, men hovedfokusen på treninga mi er grappling). Mange som ser denne sporten uten å ha noe peiling på den vil være raske og påpeke at det ser utrolig homsette. Noe jeg forsovet er veldig enig i, det gjør faktisk det for det "utrente øyet".. Mye p.g.a posisjonene man ligger i ofte kan minne om noe helt annet enn en slosskamp. Her er en ganske funny Sketch om akkurat det.. :)


Haha, dette er jo utrolig morsomt. Må jo innrømme det. Men litt fakta om BJJ/Grappling. Bjj er nok den kampsport arten som faktisk er mest effektiv om man må ta en og en gren og sammnenligne mot hverandre. I Denver colorado i 1993 ble første Ultimate Fighting Championship arrangert. Og her kom de beste utøverne fra de forskjellige kampsportene (bryting, boksing, kickboksing, thai boksing, ninja, karate, brasiliansk jiu jitsu osv) og konkurrerte.  For å rett og slett finne ut hvilken kampsport gren som fungerte best i en kamp. Og ganske overraskende DOMINERTE Royce Gracie på bare 80kg alle de store/muskuløse utøverne med sin Brasilianske Jiu Jitsu. Idag (mange år senere) har utøverne begynt å krysstrene de forskjellige kampsport grenene og tatt det beste fra mange fler kampsporter.

Her er en liten video for å vise en litt annen side (ikke fullt like gay) av Grappling/BJJ,. OBS: Denne inneholder noen sterke scener..
Forskjellen mellom Submission Wrestling og Brazilian Jiu Jitsu er at SW er uten GI (Drakt) mens BJJ er med. 

Én kommentar

maarisin

21.feb.2010 kl.16:56

haha! - Det er kanskje ikke så rart man syns det ser litt homsete ut når man ikke vet som mye om det! :P Selv syns jeg det ser koselig ut. :p

Skriv en ny kommentar

Roma

Roma

29, Oslo

Kay Erikssen .. Også kjent som Roma fra Keem&Roma og Vannskapt Mannskap. Fra Oslo men bor fortida i Sandefjord med samboer. Pappa til 2 gutter. Stefar til en liten jente. Jobber i telebransjen. Elsker en skikkelig utfordring, konkurrerer derfor i Freestyle Battling og Kampsport.

Kategorier

Arkiv

hits