Litt om UFC & Mixed Martial Arts..

For dere som ikke vet hva MMA (Mixed Martial Arts) og UFC (Ultimate Fighting Championship) er kan jeg forklare i grove trekk,. Mixed Martial Arts er altså en blanding mellom mange forskjellige kampsport stiler. God gammeldags bryting, kickboksing/thaiboksing og brasiliansk jiu jitsu er populære stilarter som de aller fleste atletene i MMA idag mestrer godt. Kampene foregår ofte i et 8 kantet bur (også kalt Oktagon). UFC er den største organisasjonen idag som arrangerer kamper.
Når man hører om en sport som hovedsaklig dreier seg om å sloss inne i et bur, så vil de fleste trekke litt på øyenbryna og lure på hva dette er for noe galskap. Men det er et ganske strengt reglement og det er langt færre alvorlige skader i denne sporten enn f.eks fotball, ishockey, handball, boksing osv. En av grunnene til at det er få skader er at kamper blir ofte stanset med engang en av utøverne ikke er i stand til å forsvare seg intelligent. Så ofte blir kamper stoppet når en utøver blir slått i bakken, mens f.eks i boksing ville de telt til 10 og fortsatt kampen dersom utøveren klarer å komme seg opp på beina igjen. Det at man også kan ta motstanderen ned på bakken dersom ting går dårlig stående er også en ting som gjør at sporten er tryggere enn andre fullkontakt kampsporter. Ofte har utøverne VELDIG lange karrierer, og mange går kamper på det høyeste nivået til de godt opp i 40 åra. Ja faktisk nesten 50. Og det er derfor jeg er ganske spent på UFC 109.

UFC 109 - RANDY COUTURE VS MARK COLEMAN!

 UFC 109 nå førstkommende lørdag! (Altså 6 februar). Denne gangen har de en matchup jeg er utrolig spent på som hovedattraksjon. 2 brytere av Olympisk kaliber, Randy Couture mot Mark Coleman i 93kg's vektklassen. (205lbs). Og det som jeg syntes er fascinerende med denne matchen er alderen på de to utøverne. Randy Couture (som nylig hadde tittelen i tungvekt i UFC) fyller nemlig 47 år denne sommeren, mens Coleman fyller 46. Men alikevell har f.eks Randy couture kondisjon som er langt bedre enn mange av de yngre utøverne, noe som igrunn er ganske utrolig. Coleman er kanskje ikke kjent for sin utholdenhet, men klarer å ta ned de aller fleste uten noe særlig problem. I og med at dette er 2 olympiske brytere som etterhvert har lært seg boksing/jiu jitsu og de andre aspektene av MMA så gjør det at begge stiller ganske likt. Jeg tipper jo og håper at Randy stikker av med seiern her, enten T.K.O (teknisk knockout, dvs at dommern må inn og stoppe kampen) eller en dommeravgjørelse hvor 3 dommere dømmer kampen utifra poeng. 

Her er kveldens Matcher.

Tv-sendte matcher:


Kamper som går før tv-sendingen begynner:


Her er en Trailer til UFC 109. UFC kan som regel lastes ned fra de fleste store nedlastings steder dagen etter de har gått i USA (p.g.a tids forskyvning osv).

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Roma

Roma

29, Oslo

Kay Erikssen .. Også kjent som Roma fra Keem&Roma og Vannskapt Mannskap. Fra Oslo men bor fortida i Sandefjord. Pappa til 2 gutter, jobber i telebransjen. Elsker en skikkelig utfordring, konkurrerer derfor i Freestyle Battling og Kampsport.

Kategorier

Arkiv

hits